Uitvaartcentrum Feryn, sinds 1936

Begrafenissen Feryn team

We zorgen voor zekerheid in moeilijke dagen, reeds 4 generaties lang

Uitvaartcentrum Feryn is een familiebedrijf dat reeds 4 generaties actief is in de uitvaartsector. Als familiebedrijf vinden wij kwaliteit, persoonlijke service en professionaliteit zeer belangrijk. Momenteel wordt het uitvaartcentrum gerund door Bart en Sabine samen met dochters Kaat en Julie en schoonzonen Jan en Vincent.

Historiek van ons familiebedrijf

 • 2020
  Sinds december 2020 is onze nieuwe aula in Hooglede open. Met een aula in Hooglede hopen we de mensen nog beter van dienst te kunnen zijn. Wij beschikken ook over een ruimte voor koffietafels tot 60 personen.
 • 2020
  In juli 2020 treden schoonzonen Jan Ostyn en Vincent Delaere toe tot het familiebedrijf. 
 • 2018
  In Hooglede wordt de aanpalende beenhouwerij aangekocht en starten de bouwwerken van een aula en ruimte voor broodmaaltijden en koffietafels. Hiermee hopen we de inwoners van Hooglede en Gits nog beter van dienst te kunnen zijn. 
 • 2017
  De vestiging in Hooglede wordt volledig overgenomen door Uitvaartcentrum Feryn. Ook tweede dochter Julie werkt mee in de zaak.
 • 2016
  Ook de vierde generatie is verzekerd. Dochter Kaat werkt mee in de zaak.
 • 2015
  In oktober 2015 werd ook het bestaande gedeelte met winkelruimte, bureaus en funerarium volledig gerenoveerd zodat dit een aansluitend geheel vormt met de aula.
 • 2014
  Op 1 november 2014 werd onze nieuwe aula in gebruik genomen. Er is plaats voor 150 zitplaatsen. Deze ruime aula staat ter beschikking voor iedere geloofsovertuiging.
 • 2006
  In 2006 werd de zaak van Raf en Cecile Casier-Dewagtere in de Kleine Noordstraat in Hooglede overgenomen. Deze werd volledig gerenoveerd.
 • 2004
  In 2004 werd het funerarium uitgebreid door het aanpalend pand (vroegere Cera-KBC) te integreren.
 • 1991
  In 1991 bouwde de derde generatie, Bart Feryn en Sabine Van Haute (afkomstig uit Kortemark) een funerarium in de Koolskampstraat in Lichtervelde. Het funerarium werd officieel in gebruik genomen in januari 1992. De service werd uitgebreid zodat een volledige dienstverlening kan worden aangeboden. Later werd ook het rouwdrukwerk door onszelf verzorgd. De cursus Thanatopraxie (beter gekend onder balsemen) werd gedurende twee jaar gevolgd met stages van meerdere weken in Parijs, Cannes en Londen.
 • 1972
  In 1972 werd het lijkenvervoer overgenomen door dochter Denise Delaere en echtgenoot Antoon Feryn, de tweede generatie, die dit jaren verder verzorgden in nauwe samenwerking met o.a. Julien Debruyne (toen de kerkbaljuw in Lichtervelde) en Jules Decorte (wonende te Gits). Lichtervelde en Gits waren een van de belangrijkste werkgebieden.
 • 1936
  De eerste generatie, Theo Delaere en Margriet Roose begonnen 1936 met het vervoer van overledenen, toen nog met paard en lijkkoets. Na de lijkkoets volgden de eerste gemotoriseerde lijkwagens. Zij baatten toen ook nog het café met feestzaal St.-Margaretha op de markt uit. Ceremoniewagens bij huwelijken was een onderdeel van de dienstverlening .

Rouwberichten & online condoleren

Langs deze weg kunt u onze laatste rouwberichten bekijken of online uw condolatie overmaken aan de familieleden.

Rouwberichten

Corona Direct uitvaartverzekering

Ontdek het gemak en de vele voordelen van onze uitvaartverzekeringen van Corona Direct.

Met onze uitvaartverzekering kunt u uw begrafenis of crematie vooraf regelen, inclusief de kosten.

Bereken uw premie